Help, hebben we net Agile gehad, krijgen we nu weer Purpose! (5 lessen voor de moderne manager) | Ron van Es

Het idee van purpose is eigenlijk helemaal niet nieuw, maar sluit aan bij het algemeen welbevinden van ons als mensen: waar doen we het eigenlijk voor? Vroeger gingen we naar de kerk voor een stukje zingeving, vandaag doen we dat anders. Maar ook buiten de yoga klasjes vragen we steeds meer om dat ‘waarom’? Ja, we kennen allemaal de golden circle nu wel en de vraag naar ‘why’, maar het idee van purpose gaat verder.

meer lezen

De power van purpose | Ron van Es

Dit jaar maak ik samen met Kees Klomp 50 korte filmportretten van sociale ondernemers. Ondernemers die vanuit hun eigen verlangen een onderneming hebben opgezet. Om zo ondernemend de wereld te veranderen. De portretten hebben een behoorlijke impact en geven veel mensen inspiratie. Het interviewen van deze sociale ondernemers vind ik geweldig, vooral om zo te zien dat er echt verandering gaande is. In het klein en groot.

meer lezen

What the P*rpose? | een gesprek met Ludo Ansems - de ZonneWijde

Mijn gesprek met Ludo begint bij De ZonneWijde - een initiatief van maar liefst 636 burgers die hebben geïnvesteerd in bijna 7.000 zonnepanelen op 2 hectare grond in Breda. Slogan van het project: “Ze zeiden dat het niet kon, dus hebben we het gedaan.” Ludo is als bestuurder betrokken bij dit grootste door burgers gerealiseerde zonnepanelenveld. ‘Waarom’ is dan een beetje een open deur, toch stel ik hem.

meer lezen

What the P*rpose? | Een gefilmd gesprek met Chantal Walg - Anders Gezond

Purpose en de zorg - het zijn eigen twee woorden die allebei hetzelfde zeggen, of zou moeten zeggen. Er is geen zorg zonder purpose en het idee purpose is eigenlijk geboren vanuit purpose. Purpose betekent eigenlijk ‘de bedoeling’ en alles wat zorg uitademt is ontstaan vanuit bedoeling. Althans. Die bedoeling is soms verder weg dan goed is in de zorg. En de waan van de dag kan velen in hun greep houden. Dat was precies waarom ik met Chantal Walg in gesprek wilde. ‘Wat is de purpose in de zorg?’

meer lezen

What the P*rpose? | een gesprek met Ninotchka de Windt - Ondernemershuis op Zuid

Ik spreek Ninotchka in het Ondernemershuis-op-Zuid, een initiatief om in Rotterdam Zuid startups te ontwikkelen. Nu hangt er altijd een soort opwindende waas rondom het idee van startups, maar daar zijn we wel klaar mee toch? Een startup is gewoon een beginnende onderneming en het is keihard werken om dat draaiende te krijgen. Knokken dus. Ook in Rotterdam Zuid, of misschien wel helemaal in Rotterdam Zuid.

meer lezen

What the P*rpose? | Een gefilmd gesprek met Ralph Zebregs - Droomfabriek

'Hoe groot mag ik het maken', vraagt Ralph Zebregs zich af in het korte filmportret dat ik van hem maakte. Laat ik maar claimen, vertelt hij dan even later: ‘Ik wil de versneller zijn van een purpose gedreven economie.’ Alles over zijn purpose en zijn ideeën over die purpose gedreven economie hoor verder als je vier minuten de tijd neemt om naar de korte film te kijken. Enjoy!

meer lezen

What the P*rpose? | een gesprek met Kristiaan Versteeg en Matthijs Bijkerk - Sunplicity

Het zijn jonge jongens, dat zijn het, en al volop ondernemers. Nog lang niet klaar met hun studies, maar ze konden niet wachten. Aangestoken door het verlangen om met purpose hun weg te zoeken. Ondernemend een rol willen spelen in dit tijdsgewricht van ongekende mogelijkheden om de energie duurzaam te maken. Samen hebben ze Sunplicity opgezet.

meer lezen

What the P*rpose? | een gesprek met Jan Willem Onderwater en Martijn Licht - Noshirt

Martijn en Jan Willem zijn de ondernemers van Noshirt. Ondershirts, boxers, sokken. En dan van het betere soort. Ze verkopen online en als je naar de website gaat zie je een slimme product presentatie. Want het zijn goede marketeers. Maar er is meer. Dat blijkt wel uit mijn gesprek met hen. Ze hebben tot in de finesse nagedacht over hun productieketen. Waar komt de katoen vandaan? Waar wordt het gefabriceerd? Worden er eerlijke lonen betaald? Hoe zit dat met dat biologische katoen?

meer lezen

What the P*rpose? | een gesprek met Remko Overdam - KondorWessels

Remko Overdam is directeur bij KondorWessels Ontwerpfabriek en Assett manager bij Matex vastgoed, een onderdeel van KondorWessels. We komen te spreken over purpose in zijn organisatie. Voordat we daar verder op ingaan vertelt Remko over een congres van het schoonmaakbedrijf Asito waar hij onlangs was.

meer lezen

What the P*rpose? | een gesprek met Michael van Loenen - YouBeDo.com

Michael van Loenen is oprichter van YouBeDo.com, zelf noemt hij zich daar overigens CEO - Creative Excitement Optimizer. Youbedo verkoopt net als Bol online boeken, alleen vinden zij het belangrijk dat - tegen dezelfde boekenprijs - de klant een aantal procenten van de aankoopprijs kan doneren naar mooie projecten.

meer lezen