Hoe gaan we met purpose aan de slag?

Wij helpen organisaties concreet met purpose aan de slag te gaan. Belangrijk daarbij is te weten waar je moet beginnen. Is er al een duidelijke purpose of moet deze nog worden ontdekt? Staan medewerkers en directie open voor het idee om purpose-gedreven te gaan werken of moet dit nog worden geactiveerd? Of wellicht is er al wel een duidelijke richting en energie - maar moet deze nog in de volle breedte worden geoperationaliseerd? Wij begeleiden organisaties in het zelf beantwoorden van deze vragen. Wij hebben verstand van purpose, verandermanagement en processen - maar jullie kennen jezelf het best.Ontdekken

Soms moet een organisatie op zoek naar een purpose. Waarom doen we wat we doen? Daar helpen we graag bij met inspiratiesessies, dialogen en heldere inzichten. Samen ontdekken wat belangrijk is. Of wat al langere tijd vergeten is.  

 

*

Dialoogsessies

Films en interviews

Workshops

 

Activeren

Een goed geformuleerde purpose werkt alleen als alle medewerkers deze ook doorleven en vorm aan geven. Belangrijk is wel dat je weet waar je moet beginnen. Dat betekent dat je in staat moet zijn in te zoomen op die specifieke stukken in je organisatie waar je de eerste nodige successen kunt boeken. Naast dat inzoomen moeten vooral de eigen mensen het doen. 

 

*

Aan de slag met Purpose Owners

Organisatiepeiling (Purpose Scan™)

Actieplan

 

 

Operationaliseren

Hoe maak je alle verworven inzichten praktisch en herhaalbaar? Hoe zorg je ervoor dat de geactiveerde purpose ook beklijft in de cultuur? Hoe zet je vooral woorden om in concrete daden? Zo ontstaat een betekenisvolle organisatie.

 

*

Actieplan uitvoeren

Purpose inbedden in planning & control cyclus

Herhaalmetingen